Klant-Login

U bent reeds klant bij RESTO bouwspecialiteiten?

Log in om verder te gaan.

 

Login gegevens vergeten? Contacteer ons!

Mail naar info@restobouw.be

Nieuwe bezoeker?

Wenst u graag toegang tot ons uitgebreid assortiment?

Registreer dan uw gegevens om verder te gaan.

 

 

Downloaden catalogus

U wenst toegang tot onze RESTO catalogus? Gelieve hieronder uw gegevens in te vullen.

Beglazingsblokken: waarom zijn ze zo belangrijk?

Beglazingsblokken zijn onzichtbaar op een afgewerkt raam of afgewerkte deur, maar zijn één van de belangrijkste aspecten op het vlak van kwaliteit.

Wanneer een raam met het beste profiel, de beste gelaste eenheden en het beste beslag is gemaakt, zal het pas een leven lang optimaal presteren als het correct is beglaasd. De keuze van beglazingsblokken kan de prestaties op veel manieren beïnvloeden.

 

Hier zijn een aantal belangrijke redenen om voor beglazingsblokken van hoge kwaliteit te kiezen:

 

Behoud van de haaksheid

Als een installatie correct is beglaasd, fungeert de glaseenheid als een steun waardoor de vleugel star en rechthoekig blijft. Om die situatie te behouden, mogen de beglazingsblokken na verloop van tijd niet verslechteren of vervormen.

 

Doorhangen van de vleugel voorkomen

De vleugels van ramen of deuren die haaks en correct geplaatst zijn, zullen na verloop van tijd minder snel doorhangen. Daardoor zullen er geen aanpassingen nodig zijn en wordt slijtage van het beslag, vooral de vergrendelpunten en scharnieren, voorkomen.

 

Gewichtsverdeling

Correct geplaatste beglazingsblokken zorgen ervoor dat het gewicht goed is verdeeld. Dat vermindert ook de belasting op de scharnieren, waardoor ze langer zullen meegaan.

 

Luchtstroom

Correct geplaatste beglazingsblokken zorgen voor een goede luchtstroom binnen de vleugel. Dat vermindert aanzienlijk de kans op condensatie of corrosie door opgeslagen vocht.

 

Thermische efficiëntie

Goed beglaasde ramen bereiken een maximale thermische efficiëntie omdat ze contact tussen glas en kozijn voorkomen. Dat is met name van belang voor aluminium ramen.

 

Voorkomt schade

Correcte opklossing voorkomt schade aan de randen van gelaste eenheden. De glaseenheid staat ook niet in het water aan de onderkant van de vleugel, waardoor er minder kans is op corrosie van de metalen afstandsblokken.

 

Beveiliging

Een ander voordeel van een correct beglaasd raam is dat de beveiliging wordt verbeterd. Wanneer sluit- en scharnierpunten goed zijn afgedicht, kan het profiel moeilijker worden gemanipuleerd met inbraakgereedschap.

 

Eigenschappen beglazingsblokken ROTO GLAS-TEC

 

100% nieuw materiaal

In het Roto Glas-Tec-assortiment van beglazingsaccessoires hebben we meer dan 200 verschillende producten, waaronder allerlei bloktypes en de juiste gereedschappen om die te installeren.

 

Roto-beglazingsblokken bieden hoge niveaus van sterkte en duurzaamheid omdat ze zijn gemaakt van 100% nieuw materiaal. Ze bevatten geen hergebruikt plastic, dat zwakker is.

 

Groener op lange termijn

Het gebruik van gloednieuw plastic zou als minder milieuvriendelijk kunnen worden beschouwd, maar u moet het hele plaatje bekijken. Beglazingsblokken van hoge kwaliteit kunnen de levensduur van een raam veel beter helpen behouden dan zwakkere vervangers, wat na verloop van tijd resulteert in een algehele besparing op materiaal.

 

Bestand tegen chemicaliën

De blokken worden getest op compatibiliteit met meer dan 40 verschillende chemische verbindingen voor de afdichting om te garanderen dat ze niet worden aangetast door de chemicaliën in die producten.

 

Extreme belastingtest

Om te voldoen aan de technische richtlijnen van de Duitse beglazingssector (TR3), worden Roto-beglazingsblokken getest op belastingvermogen onder extreme temperaturen.

 

De procedure houdt in dat een 6 mm brede metalen balk met geleidelijk toenemende kracht op een beglazingsblok wordt gedrukt totdat het breekt. De minimale belasting die elk beglazingsblok moet kunnen weerstaan, is 300 kg. De hele test wordt drie keer uitgevoerd bij zeer verschillende temperaturen: zeer koud (–20°C), gemiddeld warm (+ 23°C) en zeer heet (+ 80°C).

 

Bij 23°C kan het standaard ondersteuningsblok een belasting weerstaan van 1.200 kg. Als u weet dat dat overeenkomt met een kleine vijfdeursauto, kunt u zien hoeveel ontwikkelingswerk er is gestoken in de materialen en het ontwerp van die producten.

 

Zijn beglazingsblokken een zwakke of sterke schakel in uw raamproductie? Het loont de moeite om met ons te praten over het Roto Glas-Tec-assortiment.

Deel dit bericht